20 Mayıs 2014 Salı

Öğrenci Evi Dekorasyonu

Öğrenci evlerinin kötü şöhretini neredeyse bilmeyen yoktur. Peki ama neden bu şekilde kötü bir algı yaratıldı öğrenci evleriyle ilgili? Her öğrenci evinin benzer şekilde dağınık ve yaşamaya müsait olmayan bir görüntüsü yok elbette. Aslında birçok öğrenci evi normal aile evlerinden daha derli toplu. Nasıl mı? Çok basit; öğrenci evlerinde eşya sayısı azdır. Bu da bir bakıma toplu bir ev anlamına gelir.


Öğrenci evi tabusunu yıkmak adına birçok tez ortaya atmak mümkün. Öncelikle öğrencilerin genel maddi durumunu düşünmek lazım. Özellikle büyük şehirlerden örnek vermek gerekirse, öğrenciler genellikle ailelerinden aldıkları küçük harçlıklarla ya da part time işlerde çalışarak hayatlarını devam ettirmeye çalışırlar. Bu durum elbette onların biraz sefil bir hayat yaşamasına sebep oluyor ama bilinmesi gereken bir durum var, o da öğrencilerin maddesel şeylere çok fazla bağlanmadığı...

Aileler, yeni evliler evlerinde birçok yeniş eşya olmasını, eşyaların birbirleriyle uyumlu olmasını, dekorasyonun farklı olmasını ve konforlu olmasını isterler. Bu da demek oluyor ki, çok eşya, çoğu zaman bilinçsiz yerleşimler, bilinçsiz alışverişler. Halbuki öğrenci evleri öyle mi? Asla! Gayet sakin, sessiz ve yalın bir ev yapısı mevcut. Bir çekyat, bir masa, bir yatak, bir duvar saati, belki bir tablo, çoğu zaman posterler... Daha ne olsun ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder